Agilistic / Scrum Workshop

Scrum Workshops

Wij inspireren en activeren teams met praktische workshops over onderwerpen rondom Scrum en Agile Software Development. Ideaal voor een vrijdagmiddag!
Zo doen we dat! Laat je inspireren

Hoe helpen we jouw team?

De wereld van Agile Software Development beweegt snel. Met inspirerende workshops brengen we je team weer op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied, of brengen ze in aanraking met nieuwe methodes en technologieen. Ideaal voor de vrijdagmiddag, of inspiratie-sessies!

Lean Change Kickstart


Binnen 1 dag starten we verandering in jouw organisatie. Op basis van 'Lean Change Management' vertalen we met je team de grootste verbeterpunten in gerichte experimenten, die meteen starten.
Duur:

8 uur (max 30 deelnemers)

€ 2.500,-

Lees meer over Lean Change Management op deze site.

Agile Testing


Leer met je Scrum Team binnen hoe 'testen' past binnen Scrum. Welke vormen zijn er? Hoe doe je dit? Aansluitend werken we meteen een verbeterplan uit om direct mee te starten.
Duur:

4 uur (max 30 deelnemers)

€ 1.450,-

Agile Metrics


In deze workshop ga je aan de slag met Agile Metrics. Met het GQM-model identificeren we relevante, nuttige metrics voor jullie team en stellen een dashboard op.
Duur:

4 uur (max 30 deelnemers)

€ 1.450,-

DevOps


Tijdens deze workshop ga je als team aan de slag met DevOps. Je maakt kennis met de principes en gaat die meteen vertalen naar jullie praktijk.
Duur:

4 uur (max 30 deelnemers)

€ 1.450,-

Agile Contracting


In deze workshop helpen we je om Scrum te verkopen aan je klanten. Welke contractingmodellen zijn er? Hoe passen we dit bij jullie toe?
Duur:

4 uur (max 30 deelnemers)

€ 1.450,-

Help! Heb ik Zombie Scrum?


Zelden werkende software aan het eind van de sprint? Misschien heb je Zombie Scrum. In deze superleuke workshop leer je over de symptomen, oorzaken en wat je er tegen kunt doen.
Duur:

4 uur (max 30 deelnemers)

€ 1.450,-

Lees alles over Zombie Scrum in deze blogpost.

Christiaan Verwijs

Christiaan Verwijs

Ik vind het ontzettend gaaf om prachtige producten te ontwikkelen met teams en gebruikers. Om motiverende werkomgevingen te scheppen. En om teams te helpen om Geweldig te worden. Met 17+ jaar ervaring als (senior) developer, Scrum Master, organisatiepsycholoog en facilitator, combineer ik een technische met een mens-gerichte blik. Inmiddels heb ik meer dan 75 teams mogen begeleiden bij grote en kleine organisaties.

Bekijk mij op LinkedIn!

Wat zeggen teams?

Wanneer je als team snel groeit in aantallen en werkzaamheden is structuur en de juiste workflow een must. Het implementeren van deze zaken doe je niet even binnen een dag maar dankzij de professionele en speelse trainingen van Christiaan konden we dit wel binnen zeer korte tijd. Christiaan werkt gestructureerd, overzichtelijk en geeft je een schop onder je kont wanneer dit toch echt nodig is. Binnen twee maanden tijd is het ons gelukt om succesvol Scrum te implementeren en een alles dekkende code manifest samen te stellen. Eigenlijk zou elk bedrijf een 'Christiaan Verwijs' aan boord moeten hebben.

Barry Meijer, Scrum Master bij Kaarten Carrousel

De sessies met Christiaan hebben ons team geholpen te groeien op verschillende gebieden. Of het nu gaat om code reviews, continuous deployment of met Scrum; ieder essentieel onderwerp binnen software development komt aan bod. (...) Door zijn pragmatische aanpak is er ruimte om nieuwe behoeftes vanuit het team als onderwerpen voor toekomstige sessies in te schieten of om te wisselen. Hoewel Christiaan de sessies faciliteert, geeft hij teamleden de mogelijkheid en ruimte om met elkaar de discussie aan te gaan, waarbij niemand wordt overgeslagen.

Gino van Middendorp, Developer bij Studio Fonkel

In zeer korte tijd (een dagdeel) heeft Christiaan ons op een zodanige wijze de basisprincipes van Scrum uit kunnen leggen dat iedereen enthousiast was om dit in de praktijk te gaan brengen. Hij brengt het theoretisch deel zeer pakkend en laat met praktische voorbeelden zien wat Scrum kan brengen. Hierdoor was deze training een echte belevenis, die smaakt naar meer!

Gerda van der Poel, Directeur Distributie bij De Persgroep

Ik raad je van harte aan Christiaan in te huren voor een workshop Scrummen. Het heeft ons veel inzicht gegeven in onze werkwijze en de plekken waar het beter kan. Onze hele organisatie heeft in korte tijd er veel van geleerd. Het is duidelijk dat Christiaan veel ervaring heeft, zowel als Scrum Master, maar ook in het geven van workshops.

Frans van der Meer, Developer en Eigenaar van VDMI/

Excellente Scrum Master, die bruggen weet te bouwen tussen ICT en andere sectoren. Bijvoorbeeld met onze wereld van trainers en adviseurs. Workshops van Christiaan zijn inspirerend, leerzaam, vermakelijk en zeer to the point! Je krijgt letterlijk bouwstenen aangeleverd waar je verder mee kunt in je werk.

Maaike van der Velden, Trainer bij Ampect Consultants

Toen ik op zoek was naar een docent Scrum, was het contact met Christiaan snel gelegd. Hij verzorgde twee masterclasses voor een groot en divers publiek; onze consultants op zowel Legal, finance als proces en onze salesmensen. De reacties waren lovend; helder verhaal, leuke aanpak, erg leerzaam. Vooral de pro-actieve en pragmatische insteek werd erg gewaardeerd!

Ingrid Baens-Ruhl, Manager HR bij Eiffel

Laat je inspireren

Ook een periodieke dosis Scrum-Inspiratie in je mailbox? Meld je aan en ontvang periodiek leestips, videos, nuttige blogs en tips voor je volgende Retrospective. Kost je niks, maar super nuttig!